Trøndelag byr på ypperlige fiskemuligheter, og fiske fra båt er like populært som fiske fra land. For hva er vel bedre enn å tilbringe en dag ute i båt og nyte fiske i fantastiske naturomgivelser?

Med Namsen Adventure tilbys en rekke plasser for båtfiske, så ta en titt nedenfor og du vil garantert bli fristet til å prøve deg på båtfiske neste frihelg!

Krukåren

Krukåren har 5 båter og er et 850 meter langt vald. Valdet er nokså bredt og har stilleførende vann. Ved høy vannføring, er man her sikret flotte fiskemuligheter – ja, mange anser faktisk dette valdet for det aller beste i juni måned. Grunnen til dette, er fordi tidevannet i denne perioden stiger helt opp til valdet, og med flommen bringes det store mengder kaldt smeltevann, som gjør at laksen stopper opp en stund i dette området før den vandrer videre oppover i elva. Vårflommen kan derfor by på perfekte muligheter for å dra opp en stor laks.

I tillegg er det satt opp flere gapahuker på hver siden av elven – kan det bli bedre?

Grandaunet

Dette valdet er for én båt, men området kan også skilte med en rekke flotte fiskeplasser for landfiske. Grandaunet er bra ved alle vannstander, men valdet kan av og til være nokså intenst, noe som kan gjøre det vanskelig å ro i perioder når elva er på sitt største. Valdet er flott for både laksefiske og ørretfiske. Det er også spesielt fint for grupper som ønsker å oppleve både båtfiske og landfiske. Et tips her, er å fiske med flue på sørsiden, mens de som liker å fiske med mark og sluk bør ta turen til nordsiden.

Hekten

Hekten er et fantastisk vald ved alle vannstander. Ja, kanskje er dette faktisk Namsens aller beste vald? Denne strekningen er på 550 meter og det kan fiskes med to til tre båter i dette valdet. Det tilbys best muligheter for flott båtfiske øverst i valdet, mens de som elsker å fiske fra land, kan benytte seg av enestående landfiskeplasser på begge sider lenger ned i valdet, eller også fra øya som ligger midt i den flotte elva. Fluefiskere skal lete lenge etter en bedre plass enn dette for fluefiske, mens de som liker å fiske med mark og sluk vil finne store høler for dette også.

Dette stedet er perfekt for grupper som ønsker en kombinasjon av båtfiske og fiske fra land, og i tillegg er det satt opp en flott gapahuk for sosiale sammenhenger.

I dette valdet er det dratt opp en laks på hele 18,1 kg. Denne rekorden ble satt av Otto G Tidemand i 2010 – kanskje er det du som vil sette neste rekord?

Røttesmo/Skørland (Bjøra)

Dette valdet strekker seg over hele 1500 meter og byr på meget naturskjønne omgivelser godt tilbaketrukket fra all trafikk og forstyrrelser. Faktisk kan denne lille og smale elva, skilte med en egen laksestamme som kan by på laks som er like store som i Namsen – ikke verst for en elv med bare 10 meters bredde! Båtfiske tilbys øverst i valdet, mens det lenger ned i valdet tilbys flotte muligheter for fiske med flue, mark og sluk.

Røttesmo/Skørland er også et meget populært vald for grupper. Her er det satt opp både gapahuk og grillområde, og stedet kan leies ut privat til grupper som ønsker å leie stedet i minimum 12 timer. Dette valdet er også meget flott for grupper som vil kombinere landfiske og båtfiske.

Rekorden i dette valdet ble satt i 2011 – en laks på 16.5 kg dratt opp ved båtfiske!

Føler du deg fristet? Ta kontakt med Namsen Adventure for en hyggelig prat og mer informasjon!